Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

Gestolen sieraden en horloges terugvinden

Gestolen sieraden en horloges terugvinden

Gestolen sieraden en horloges terugvinden gaat tegenwoordig steeds makkelijker en sneller. Doordat de dieven worden opgepakt of de buit gewoonweg wordt teruggevonden. Gelukkig maar, want het is de laatste tijd voortdurend raak. En het verliezen van je kostbare sieraden en horloges is natuurlijk enorm vervelend. Helemaal als de gestolen sieraden of horloges ook emotionele waarde hadden. Bijvoorbeeld wanneer je het had gekregen van een geliefde opa of oma of een goede vriend of vriendin.

Zo werd multimiljonair Wim Zegwaard een tijdje terug overvallen waarbij een groot aantal horloges en juwelen gestolen zijn. Deze werden later te koop aangeboden in het Antwerpse criminele circuit. Om erachter te komen wie de overvallers waren en natuurlijk om zijn sieraden en horloges terug te krijgen, heeft Zegwaard een beloning uitgeloofd van maar liefst 100.000 euro. Maar we kunnen niet allemaal dergelijke beloningen uitloven en het biedt natuurlijk geen garantie dat je je gestolen sieraden en horloges ook echt terugvindt.

Rechtmatige eigenaar van gestolen sieraden en horloges terugvinden

Op 22 maart heeft de brandweer in Eindhoven een kluis met juwelen uit een vijver gevist. Een aantal werklieden hadden de kluis in het water zien drijven en de brandweer gewaarschuwd. Door een aantal papieren in de kluis kon de politie vrij eenvoudig de rechtmatige eigenaar terugvinden. Dat is echter niet altijd even makkelijk. Zo heeft de Zwolse politie een groot aantal juwelen teruggevonden bij een minderjarige Zwollenaar. Die had ze waarschijnlijk gestolen bij verschillende inbraken. Maar hoe vind je van een groot aantal verschillende gestolen sieraden en horloges de rechtmatige eigenaren terug?

Slimme oplossing

Om dit probleem op te lossen heeft de politie een slimme oplossing bedacht. Zij hebben de sieraden en horloges gefotografeerd en op een website geplaatst. Op die manier kunnen de slachtoffers hun sieraden en horloges gemakkelijk terugvinden!

De website waar de gestolen sieraden en horloges op staan is inmiddels twee jaar oud en kan je vinden op: isditvanjou.nl. Op die website staat ook beschreven wanneer de horloges of sieraden zijn toegevoegd en door welk korps. Om aan te kunnen tonen dat een van de artikelen van jou is, moet je een aangifte van diefstal, een oude foto van jou en het horloge of sieraad of natuurlijk een aankoopbewijs laten zien.

Een slimme oplossing waar nog niet iedereen van op de hoogte is, maar het zou natuurlijk het mooist zijn als er helemaal geen sieraden meer gestolen werden.

Update (04/04/12):

Ook op depolitiezoekt.nl kan je gestolen sieraden en horloges terugvinden. Klik op de rechter filter om de categorie 'Is dit van u' te kiezen. Naast sieraden en horloges kun je daar ook andere gestolen goederen terugvinden.