Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

Je bent goud waard!

Je bent goud waard!

Een gezegde waarmee je aangeeft dat iemand belangrijk voor je is. Maar waarom goud? Daarvoor gaan we iets dieper in op een paar (scheikundige) eigenschappen van dit schitterende materiaal. Goud is een kostbaar en schaars edelmetaal. Doordat zuurstof of oxidatie het goud niet aan kunnen tasten, is goud ook een duurzaam edelmetaal wat jaren mee gaat. Maar wist je dat er veel verschil in goudtoepassingen is?

Misschien heb je het begrip 14 karaat goud wel eens gehoord. Dit zegt iets over het gehalte goud. Fijn (puur) goud is namelijk 24 karaat en 100% goud. Omdat dit een plastisch metaal is, worden er andere (hardere) metalen toegevoegd denk maar aan zilver of koper. Het 14 karaat goud bestaat voor 58,8 % uit fijn goud en de rest is dus een ander metaal. Roségoud bevat meer koper, vandaar de rode kleur en witgoud bevat meer zilver en palladium.

Eerlijk goud

Nu we het over de samenstelling van goud hebben gehad, wil ik je wat meer vertellen over de afkomst. Zoals je misschien wel weet, komt goud oorspronkelijk uit de natuur. Denk aan goudmijnen in Suriname, Afrika en Latijns Amerika. Het proces van goudwinning duurt zo lang, wat ook maakt dat de prijs van dit edelmetaal hoger is dan andere metalen. 2 jaar geleden mocht ik voor mijn eindscriptie onderzoek doen naar eerlijk goud en op dat moment realiseerde ik mij pas wat een werk er gepresteerd wordt, voordat een klomp steen met hier en daar een pikkeltje goud een sieraad is. Zo wordt er ook geschreven over de zware werkomstandigheden en de lage lonen die hier tegenover staan. Dan heb ik het nog niet eens over de gezondheid van de mijnwerkers. Iets wat aandacht verdient! Wij hebben onze leveranciers gevraagd naar de afkomst van goud en voor zover mogelijk een beeld gekregen van de afkomst van ons goud.

Een gouden keus

Goud vind je terug in allerlei verschillende types sieraden. Gouden armbanden, gouden ringen, gouden oorbellen etc. Maar het mooiste vind ik toch wel dat je je liefde bezegelt met een (eerlijk) gouden ring. Een sieraad die je hopelijk de rest van je leven kan dragen. Wat dacht je van bijvoorbeeld dit set trouwringen van Breuning. Of deze prachtige aanzoeksring van Eclat. Die je trouwens ook als trouwring door kan dragen. In onze winkel helpen we je graag met persoonlijk advies over het samenstellen van jullie trouwringen. Voor €500 heb je al een set prachtige gouden trouwringen. Een gouden keus, voor jou en iemand die je goud waard is!

 

Mocht je onze collecties willen bekijken, dan kun je altijd een afspraak maken via 0527-685353.
We helpen je dan graag onder genot van een heerlijk kopje koffie en.. uiteraard iets lekkers!

Een heel fijn weekend toegewenst.
Liefs,
Leanne

Gerelateerde berichten
  1.  Aanzoeksringen | Waar zegt zij JA tegen? Aanzoeksringen | Waar zegt zij JA tegen?
  2. Bruidssieraden inspiratie Bruidssieraden inspiratie
  3. Aanzoeksring bij Quickjewels Aanzoeksring bij Quickjewels
  4. Armcandy met satijnen koordarmbandjes! Armcandy met satijnen koordarmbandjes!