Seiko Astron | Exclusieve horloges

Nieuw bij Quickjewels: Seiko Astron!

Het merk Seiko zal je vast bekend in de oren klinken, maar vanaf nu hebben we ook de Seiko Astron horloges in ons assortiment! Een collectie waar menig horlogefan blij van zal worden. Maar wat maakt deze horloges nu zo speciaal ten opzichte van de basis collectie van Seiko? In deze blog zal ik je proberen uit te leggen wat deze horloges, naast de prachtige uitstraling, zo exclusief maakt.

Altijd de juiste tijd

Een Seiko Astron horloge geeft wereldwijd altijd de juiste tijd weer. Dit komt omdat het horloge 2x per dag een satellietverbinding maakt met één satelliet en vervolgens de tijd corrigeert. Hierdoor is het GPS Solar systeem super accuraat en hebben de Seiko Astron horloges slechts een afwijking van 1 seconde per 100,000 jaar. Je kunt het horloge met een druk op de knop met de juiste tijdzone laten verbinden en een tweede tijd laten weergeven. Dit is handig als je bijvoorbeeld vaak reist.

De wijzerplaat van een Astron horloge werkt net als een zonnepaneel. Dit maakt dat het horloge aangedreven wordt door licht-energie. Je hoeft er dus niet na anderhalf jaar een nieuwe batterij in te laten zetten. Dit is niet alleen erg handig, maar ook een geweldige technologie. Het verbaast mij telkens weer dat alles zo microscopisch in een uurwerk verwerkt kan zijn.

De exacte datum

Het horloge geeft naast de exacte tijd, ook de juiste datum aan. Dit betekent dat het horloge na een maand van 30 dagen zelf de 31 overslaat en weer begint bij de eerste van de maand. Dit noemen ze ook wel een Perpetual Calendar. Deze functie werkt perfect tot het jaar 2100.

Naast deze belangrijkste specificaties over de technische kant, zijn er natuurlijk ook verschillen aan de buitenkant van het horloge. Zo worden de titanium modellen met een speciale techniek (Zaratsu) gepolijst. Dit maakt dat het horloge een extreem strakke vormgeving heeft. En de band is voorzien van een extra harde coating om het horloge te beschermen tegen krassen.

Daarbij zijn de horloges 100 meter waterdicht en hebben alle modellen een saffier glas. Kortom een prachtig horloge van hoogwaardige kwaliteit. Of beter gezegd: een stukje kunst voor om je pols. Ik hou er van! Hieronder zie je het prachtige model met een blauw/zwart lunette van ceramiek. De techniek, uitstraling en de kleurcombinaties, maken dat dit horloge toch echt wel mijn favoriet is. Mocht je meer van dit model willen zien, klik dan op de foto.

 

Ik hoop dat de uitleg een beetje helder is en mocht je nog vragen hebben over deze prachtige horloges, je kunt ons telefonisch bereiken via 0527-685353. Ben je ook fan van de Seiko Astron horloges? Trakteer jezelf dan op één van deze prachtige modellen. Op werkdagen voor 20:00 besteld, is de volgende dag geleverd.

Tot de volgende keer!
Groetjes,
Leanne

 

Geef een reactie