Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

Wat is een solar horloge?

Wat is een solar horloge?

Een solar horloge is een horloge dat werkt op zonne-energie. Je hoeft jouw batterijen niet meer voortdurend te vervangen. De zon doet al het werk. Je hoeft geen batterijen meer te (laten) vervangen; enkel in de zon lopen is al genoeg. 

In deze blog vertellen we je hoe dit precies kan en welke modellen on trend zijn. 

 

Hoe werkt het?

Een solar horloge laadt op door middel van licht. Een kleine zonnecel zet het licht om in energie. Deze energie wordt opgeslagen door het horloge in de oplaadbare batterij.

De zonnecel is onzichtbaar voor het blote oog en is verwerkt in de wijzerplaat van het horloge. Deze zonnecel werkt op zowel daglicht als kunstmatig licht.

Je laat jouw horloge dus fungeren door het licht van de zon of een lamp. 

 

Hoe lang gaat een solar horloge dan mee? 

Met een volle batterij functioneert een solar horloge 1 tot 12 maanden zonder licht! Uiteraard is dit wel afhankelijk van het merk en model. Sommige modellen gaan 6 maanden mee en weer andere moeten maandelijks opgeladen worden. Kijk goed naar de bijgeleverde uitleg wanneer je een solar horloge koopt. Hier staat meestal in hoe lang het horloge meegaat.

Echter denken we dat je je niet al te druk hoeft te maken over het opladen. Wanneer je slechts een paar minuten per dag buiten loopt of de lamp op je kantoor of in je woonkamer aanzet, is dit vaak al genoeg om de batterij van je horloge op te laden. 

 

De trend van nu

Solar horloges zijn populairder dan ooit. Dit komt door hun moderne uitstraling, techniek en milieubewustheid. 

De techniek van een solar horloge is natuurlijk vrij bijzonder. Al eeuwen zijn we gewend dat horloges enkel op batterijen fungeren die je na een tijdje moet vervangen. De solar horloges brengen hier verandering in. 

Niet alleen het moderne jasje spreekt velen aan. Oplaadbare batterijen door zonlicht maakt het horloge ook erg milieubewust. En deze trend staat tegenwoordig in een hoog vaandel en naar verwachting zal dit ook enige tijd zo blijven.

Voor welke reden je dan ook geïnteresseerd bent in een solar horloge: hij streept op elk vlak wel een vinkje af. Naast de techniek en milieubewustheid, is hij ook nog in verschillende, moderne stijlen te verkrijgen.   

 

Solar horloges bij Quickjewels

Bij Quickjewels vind je met name Solar horloges van Seiko. Echter zijn de solar horloges van Pulsar ook erg in trek. We geven per merk aan wat hun solar horloges nu zo modern, stoer en technisch maakt. 

 

Seiko solar horloges

Horloges van Seiko staan bij veel mensen al in een hoog vaandel. Seiko levert al eeuwen excellente horloges van hoge kwaliteit en prachtig ontwerp. Ook hun solar horloges stellen niet teleur. Het ontwerp blijft, zoals je verwacht, strak, modern en klassiek. Precies zoals je van Seiko gewend bent. De speciale solar techniek is voor het oog niet te zien. Quickjewels heeft verschillende solar horloges van Seiko voor dames en heren in het assortiment.

Pulsar solar horloges 

De solar horloges van Pulsar zijn ietwat klassieker en stoerder. Ook van erg hoge kwaliteit en er is niet te zien dat het om een solar horloge gaat. Lees meer over de verschillende Pulsar solar horloges in de blog.