Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

Welke batterij moet er in mijn horloge?

Welke batterij moet er in mijn horloge?

Je hebt een prachtig horloge gekocht. Deze maakt jouw look of outfit helemaal af. Ben je een sportief persoon? Dan heb je waarschijnlijk een wat stoerder en sportiever horloge. Toch liever fan van de klassieke horloges? Dan kies je waarschijnlijk toch voor een leren armbandje. 

Welk horloge je ook kiest, je doet er jaren mee. In veel gevallen zelfs heel je leven. In die tijd dat je jouw horloge draagt, moet echter wel de batterij vervangen worden. Dit hoeft gelukkig niet vaak, maar je zult er toch echt aan moeten geloven. 

Welke batterij heb je nodig? Waar haal je deze? Hoe maak je jouw horloge überhaupt open om de batterij te vervangen? 

Wekelijks krijgen we deze vraag wel een aantal keer binnen. We behandelen al deze vragen in deze blog. Zo weet je precies wat je moet doen wanneer jouw horloge batterij vervangen moet worden. 

 

Welke batterij moet er in een horloge?

Op een batterij staan letters en cijfers. Deze staan voor het materiaal waar de batterij van gemaakt is en de cijfers voor de diameter en de dikte van de batterij. Er zijn drie type batterijen die het meest gebruikt worden voor horloges: CR2032, CR2025 en CR1220. Bekijk dus goed welke letters en cijfers op de batterij in jouw horloge staan wanneer je de batterij moet vervangen. 

 

Wat is de meest gebruikte horloge batterij?

De meest voorkomende aanduiding bij de horlogebatterij is de 300 serie (301 tot 399). Dit zijn low en high drain knoopcellen.

 

Hoe lang gaat de batterij van een horloge mee?

Horlogebatterijen gaan over het algemeen tussen de 1 en 2 jaar mee. Dit is afhankelijk van gebruik en (temperatuurs)omstandigheden.  

 

Wat kost een batterij voor een horloge?

De kosten van een batterij vervangen is afhankelijk van het type horloge, het merk en het model. Meestal ligt de prijs van een niet waterdicht horloge tussen de 6,5 en 15 euro. 

Bij een waterdicht horloge heb je een nieuwe batterij vanaf 30 euro. Dit is afhankelijk van het model, merk en type.

 

Hoe krijg ik mijn horloge open?

Plaats een mes in de inkeping en probeer zo de achterkant los te wrikken. Wanneer je geen inkeping hebt op het horloge, kan je ook een scheerblaadje gebruiken. Zet het scheerblaadje voorzichtig tussen het achterkantje en de horlogekast en probeer de achterkant voorzichtig los te wrikken.

 

Zit er veel verschil tussen de batterijen van verschillende merken? 

Tussen de meeste horlogemerken zit weinig verschil tussen de batterijen die ze gebruiken voor hun horloges. Alle Quartz horloges van Seiko worden met kwik-vrije batterijen geleverd. Net als bijna alle andere Quartz horloges van andere merken. 

Er zit weinig verschil in, maar dit kan dus soms wel het geval zijn. Let daarom goed op welke batterijen er in zitten en of dit in het horloge past. 

 

De horloges van Quickjewels 

We hopen veel van jullie vragen omtrent de horlogebatterij beantwoord te hebben. Zo kun je gemakkelijk zelf de batterij van je horloge vervangen of weet je wat je kunt verwachten wanneer je dit laat doen bij een juwelier. 

Benieuwd geworden naar de horloges in onze collectie? Neem gerust een kijkje op onze site. Hier zie je een grote collectie horloges voor mannen, vrouwen en kinderen. Voor welk horloge ga jij?