Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

De leukste schakelarmband voor jou

De leukste schakelarmband voor jou

Schakelarmbanden, -kettingen, -ringen en andere sieraden zijn hot! Je ziet er bijna iedereen mee lopen. De vrolijke trendsetters brengen de jaren van de vorige eeuw weer helemaal terug. 

Verschillende soorten schakels zijn momenteel trendy. Zo kiezen sommige voor een ietwat subtielere schakel, terwijl andere juist groter dan groot willen. 

Speciaal voor jou hebben we de leukste schakelarmbanden voor je op een rij gezet. Deze kan je gemakkelijk bij ons bestellen: de volgende dag al in huis! Neem snel een kijkje.

 

Waar komt die schakel-trend vandaan? 

De schakelketting kent verschillende oorsprongen. De een vindt dat het een retro-look is van de heren uit de jaren 50 tot 60 uit welbekende rock-’n-roll periode, terwijl de ander claimt dat de ketting afstamt van de Colombiaanse schakelketting. Deze werd dan weer veel gedragen in het hiphop tijdperk in de jaren 70. 

Alhoewel veel mensen toen die tijd een schakelketting droegen, wordt de ketting Colombiaans bestempeld. In de jaren 70 werden veelal grote, gouden schakelkettingen gedragen. 

De schakelketting kent dus volgens verschillende mensen, verschillende oorsprongen. Desalniettemin is het tegenwoordig nog steeds een fashion item. En nu ook bij de vrouwen erg in trek. Tegenwoordig worden er niet enkel meer schakelkettingen gemaakt, maar ook armbanden, ringen, oorbellen en andere sieraden. 

 

De gouden schakelarmband

En toen was de schakelarmband geboren. Niet geheel gek dat van een schakelketting ooit een schakelarmband gemaakt zou worden, maar we willen er toch even bij stil staan. De schakelarmband in een gouden kleur bestaat in allerlei vormen. 

Zo heb je de traditionele kleinere, in elkaar gevallen schakels. Deze zagen we ook bij de retro-look in de jaren 50 en bij de Colombiaanse kettingen in de jaren 70. 

Echter bestaat er tegenwoordig ook een grotere variant. Vooral bij de dames zeer geliefd, omdat het een ware eyecatcher is op feestjes. De grote schakelarmbanden. Dit zijn meer schakels die we zien aan kettingen van een anker aan een boot. Leuk voor de variatie op de kleine schakel. 

 

Een schakelarmband in het zilver

Een andere variant op de welbekende schakelarmband is de armband in het zilver. Traditioneel werd de schakelarmband (of ketting) altijd in een gouden kleur gemaakt. Tegenwoordig is het ook heel hot om een schakelarmband in het zilver te hebben. 

 

Buddha-to-buddha schakelarmbanden

Buddha to Buddha is een goed voorbeeld van een moderne schakelarmband, voor man en vrouw. Deze unieke en unisex sieraden maken elke look trendy. 

Bekijk onze Buddha to Buddha sieraden en kies jouw favoriet!