Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

Parel sieraden | Who runs the world? Pearls!

Parel sieraden | Who runs the world? Pearls!

"Simplicity is the Keynote of all true Elegance - Coco Chanel

Parel sieraden

Er is een groot verschil tussen natuurlijk gevormde parels of 'cultured'pearls. De natuurlijke parels worden gevormd door een proces in de parel. Er komt geen  menselijk handelen aan te pas. Een parel groeit door het afweer mechanisme van de oester.   Zoals je in de afbeelding hieronder ziet staan. De groei van de parel begint onderhuids in de 'huid' van de schelp. In de Mother of Pearl. Bij dreiging van buitenaf of irritatie aan de schelp wordt er een nieuwe laag nacre om de kern (parel) gevormd. Tot deze stevig genoeg is om los te laten. De Parel is geboren.

Parelsieraden, Parels zijn altijd geschikt!

Parel sieraden zien we altijd terugkomen. Het is weleens rustig om deze elegante verschijning. Maar vroeg of laat komt een van de grote internationale modehuizen zoals Versace, Michael Kors of Dior, met een vernieuwende variant van parel sieraden.

De beroemde schilders meester, Johannes Vermeer heeft ook een schitterend werk waar de parel een belangrijke rol speelt. "Het meisje met de parel". Dit schilderij stamt uit de jaren 1665-1667 en is te bewonderen in het Mauritshuis in Den Haag.

Parels zijn volgens de mode etiquette voor vele gelegenheden geschikt. Zowel voor begrafenissen en bruiloften. Met een parel sieraad kan je het niet snel verkeerd doen.

Parelsieraden, Edgy en toch Chic

Sterren als Emma Watson en zangeres Rihanna zijn er al mee

gespot, De dubbele parel oorbellen. Of de Look  a Like Dior oorbel. Zowel de voorkant als de achterkant van deze stoere oorbel is gemaakt van een imitatie zoetwaterparel. De kleine parel is de oorbel, de grootte oorbel fungeert als de sluiting, maar staat ook nog eens lekker stoer. Doordat deze ook aan de voorkant zichtbaar is door zijn grootte.

 Quickjewels.nl heeft deze stoere oorbel voor jou online staan. Ook de oorschuifjes en klemmen zijn weer helemaal trend aan het worden.

Merken Parel sieraden

Blush sieraden is de goud variant van het bekende zilver merk Ti Sento. De collectie van BLUSH parel sieraden is mooi in haar eenvoud. Blush biedt 2 typen parel sieraden aan de grijze imitatie parel en de witte imitatie parel.  In beide varianten zijn ringen, hangers, oorsieraden en armbanden leverbaar.

Ti Sento Milano is een zilvermerk met een breed assortiment sieraden. Hieronder valt ook een deel parel sieraden. Het klassieke voorkomen van de witte parel maakt hem geschikt voor jong en oud. Van bijvoorbeeld de bruid zelf, tot de moeder van de bruid.

Onderhoud van jouw Parelsieraden

Het onderhoud van je  (echte) parels is ontzettend belangrijk. Graag wil ik je een aantal aandachtspunten meegeven als het gaat om het dragen en bewaren van jouw parels.

Wanneer je jouw parel sieraden gaat dragen is het belangrijk om deze pas om te doen zodra je klaar ben met cosmetische artikelen, haarlakken en parfums. De echte parel heeft een teer oppervlakte. Hierdoor is deze erg gevoelig voor ingrediënten van cosmetische artikelen. Deze kunnen de parel sieraden onherstelbaar beschadigen.

Wanneer je de parelset opbergt, doe dit dan in een apart zakje. Dus niet los bij je andere sieraden. De hardheid van jouw sieraden kan de parel beschadigen. Deze beschadigingen zijn onherstelbaar.

Spoel je parelstreng of parel armband niet om. Deze zijn geregen of geknoopt met draad. De draad kan zich volzuigen met de vloeistof waardoor de levensduur snel achteruit gaat.  Wees altijd voorzichtig met parels, geef ze de zorg die ze nodig hebben dan gaan ze levenslang mee!

Who runs the World?! Pearls! The Pearl is the queen of gems and the gem of Queens!