Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

Wat is een verpleegstershorloge?

Wat is een verpleegstershorloge?

Zusters en verpleegsters zijn altijd druk in de weer tijdens hun werk in bijvoorbeeld een ziekenhuis, verpleeghuis of andere zorginstelling. Een leuk presentje geven is, helemaal in deze tijd, dan ook extra leuk. Een verpleegstershorloge is het ideale cadeautje voor een verpleegster. In deze blog vertellen we je alles over het verpleegstershorloge

 

Waarom bestaat er een speciaal horloge voor verpleegsters?

Verpleegsters en zusters mogen tijdens hun werk geen sieraden zoals polshorloges, ringen of armbanden dragen. Dit komt omdat het onveilig en onhygiënisch is voor zichzelf en de patiënten. 

Om deze reden is het verpleegstershorloge in het leven geroepen. Dit sieraad is wél geschikt voor in de zorg. Je kunt de horloges namelijk om je hals als een ketting dragen of vastmaken aan je kleren. Zo voldoet een verpleegster wel aan de hygiënenorm in de zorg. 

 

Voor een verpleegster een horloge kopen? Let dan hierop

Een verpleegstershorloge ziet er net iets anders uit dan een normaal polshorloge wat we vaker gewend zijn om te zien. Het uurwerk ziet er hetzelfde uit als andere horloges. Je hebt hierop wijzers met bijvoorbeeld minuten en secondes die worden aangegeven. Het grote verschil met ieder ander horloge zit hem in de band. Een band zoals we die normaal kennen bij een horloge is rond en kun je rondom je pols aansluiten. Bij een verpleegstershorloge is de band echter zeer verkort en zit er enkel een klein stukje band nog aan met hier aan een verticale afsluiting met een speldje. 

De verticale afsluiting zorgt ervoor dat je het horloge aan je kleding kunt hangen of als ketting kunt dragen. Hiervoor heb je wel een koord nodig uiteraard. 

 

Het ideale cadeau: het verpleegstershorloge laten graveren

Een verpleegstershorloge is dus een ideaal cadeau voor iemand die in een zorginstelling werkt. Het is een geschikt cadeautje als iemand net afgestudeerd is van een zorgopleiding of voor iemand die in de zorg werkt en jarig is. 

Wanneer je een perfect verpleegstershorloge hebt gevonden, voor jezelf of voor iemand anders, kun je het cadeau nog persoonlijker maken. Je kunt namelijk een naam of tekst laten graveren aan de achterkant van de wijzerplaat. Met een tekst of naam maak je het horloge persoonlijk en is het nog specialer om deze cadeau te geven.