Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

Wat is sterling zilver?

Wat is sterling zilver?

Sterling zilver is een van de meest gebruikte zilveren materialen voor sieraden. Het is een mooi en vooral betaalbaar alternatief voor dure materialen zoals goud of puur zilver. Sterling zilver is daarbij ook nog een hypoallergeen materiaal, dus voor een gevoelige huid erg geschikt. 

In deze blog leggen we meer over sterling zilver uit en wat de positieve effecten zijn.  

 

Wat is sterling zilver nu precies?

Sterling zilver is een legering van zilver die 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen bevat. In de meeste gevallen wordt koper gebruikt in de legering. De sterling zilveren standaard heeft een minimale millesimal fijnheid van 925.
Op een sterling zilver sieraad zie je dan ook de cijfers ‘925’ staan om aan te duiden dat het om een sterling zilver sieraad gaat. 

 

Het verschil tussen zilver en sterling zilver

Zilver en sterling zilver lijken veel op elkaar. Het grote verschil tussen zilver en sterling zilver zit hem vooral in de hardheid van het materiaal. Of anders gezegd, de zachtheid. 

Puur zilver wordt ook wel fijn zilver genoemd, maar dit is veel te zacht om sieraden van te maken. Sterling zilver bestaat grotendeels uit zilver, namelijk voor 92,5%. De andere 7,5% bestaat uit andere materialen, vaak wordt hier koper voor gebruikt.

Vooral in je portemonnee merk je het verschil. De prijs van sterling zilver is vele malen lager dan bijvoorbeeld echt goud of zilver. 

Sterling zilver bestaat, zoals bovenstaand genoemd, niet volledig uit zilver. Door de ‘vermenging’ met een ander, goedkoper materiaal wordt de prijs gedrukt en wordt het voor jou goedkoper om een kwalitatief sieraad aan te schaffen. 

 

Anti-allergisch 

Sterling zilver staat vooral bekend om zijn anti-allergische eigenschappen. Veel mensen hebben last van ontstekingen wanneer ze specifieke sieraden in hun oren doen of zelfs als ze sieraden om hun hals, pols of vinger dragen. 

Sterling zilver is hier een goede oplossing voor. 

 

Wat is gerhodineerd sterling zilver?

Een alternatief op sterling zilver is gerhodineerd sterling zilver. Dit materiaal is sterker, oxideert minder snel (tot niet), is niet gevoelig voor atmosferische invloeden en wordt minder snel dof en behoudt hierdoor zijn glans. 

Sieraden van gerhodineerd sterling zilver hebben een vergelijkbare kleur met witgouden sieraden.

Sterling zilver oorbellen

Overtuigd van sterling zilver in plaats van zilver? Bekijk onze sterling zilveren sieraden. Hier vind je verschillende sieraden gemaakt van sterling zilver. 

Verschillende oorbellen, armbanden, ringen en meer vind je in sterling zilver. Ideaal als je (snel) last hebt van allergische reacties, niet wilt dat je sieraden verkleuren en kwalitatieve sieraden wilt hebben. Ontdek ons aanbod nu!