Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

Wat is nu precies een palladium ring?

Wat is nu precies een palladium ring?

Misschien heb je het wel vaker gehoord: de palladium ring. Het lijkt veel op de normale ringen van witgoud of platina die we kennen. Echter is er weldegelijk een verschil in materiaal. We leggen in dit artikel meer uit over de palladium ringen. Lees snel verder. 

 

De herkomst van palladium

Palladium is een vrij modern edelmetaal. Het is ontdekt in 1803 door een Engelse professor in scheikunde in Zuid-Amerika. Het edelmetaal is vernoemd door deze professor naar planetoïde Pallas.

Het edelmetaal is hiermee dus indirect vernoemd Pallas Athena. Zij was de Griekse godin van de hemel, de wijsheid en de kunst. 

 

Palladium ringen: een zeer goede kwaliteit

Palladium ringen zijn lichter in gewicht dan bijvoorbeeld platina of witgouden ringen. Ringen van palladium zijn prachtig wit. Ze hebben (bijna) dezelfde wit/zilver kleur als platina ringen. De ringen oxideren niet aan de lucht en behouden hiermee hun mooie glans. Tenslotte zijn ze ook nog hypoallergeen. Ze veroorzaken dus geen huidirritatie of andere allergische reacties. Palladium slijten niet snel. 

Palladium ringen lijken in veel opzichten op platina ringen. Dit komt omdat ze bijna dezelfde kleur hebben en het materiaal veel overeenkomt. 

 

De palladium prijs

Wat is de prijs van palladium vergeleken met witgoud en platina? Palladium is flink in prijs gestegen de afgelopen jaren. Echter zal het altijd een goedkoop en mooi alternatief zijn voor (wit)goud en platina sieraden. 

 

Palladium ringen 

Palladium is een alternatief voor gebruikelijke trouwringen. Het materiaal blijft altijd dezelfde kleur hebben en slijt (bijna) niet. Dit komt doordat het niet oxideert en hierdoor niet verkleurt. Palladium is dus een goed materiaal om te gebruiken als trouwring. De ring blijft altijd mooi en het is vooral een goed alternatief als je niet al te duur wilt doen. 

 

Palladium sieraden

Palladium is in de afgelopen jaren erg gestegen in populariteit. Het metaal lijkt veel op witgoud of platina en is daarom favoriet bij veel mensen. Prachtige sieraden zoals armbanden of kettingen die net zo stralen als andere sieraden. Benieuwd hoe palladium sieraden er nu uitzien en welke kwaliteit ze hebben? Je vindt ze op onze site.