Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

Zelf een enkelbandje maken

Zelf een enkelbandje maken

Het is een hobby voor jong en oud: zelf (enkel)bandjes maken! Het is een leuk tijdverdrijf voor jouw kinderen of natuurlijk voor jezelf. Bepaal helemaal zelf hoe jouw enkelbandje eruit komt te zien. Gebruik verschillende materialen, kralen en bandjes om jouw enkelbandje te maken. Een perfect enkelbandje voor jezelf maak je al in twee stappen. Die verschillende stappen behandelen we in deze blog. 

 

Stap 1. Kies het juiste bandje. 

Het juiste (enkel)bandje kiezen is cruciaal. Zonder bandje heb je natuurlijk geen enkelbandje. Er zijn verschillende bandjes waar je uit kan kiezen en verschillende punten waar je op moet letten bij het kiezen van jouw bandje. 

 

  • De kleur van het bandje: goude, zilvere of misschien wel rosegoude band? 
  • De constructie van het bandje: denk aan een geweven, bolletjes of ringen constructie. We bedoelen hiermee hoe het bandje aan elkaar vast zit. Dit kunnen een soort vlechten, ringen die aan elkaar vast zitten of schakels zijn. Het is leuk om hiermee te spelen en al gelijk meer uitstraling aan je bandje te geven. 
  • De bedeltjes die vastzitten aan het bandje. Je kunt natuurlijk zelf bedeltjes aan jouw enkelbandje doen om het wat speelser te maken. Echter zit soms ook een bedel vast aan jouw bandje. Deze kun je er niet vanaf halen (of je moet de band kapot maken) en blijven hiermee ook op hun plek zitten. Je kunt kiezen uit verschillende bedeltjes: rondjes, muntjes, hartjes en meer! 
  • Let je ook goed op de sluiting? De sluiting is misschien niet van belang voor de uitstraling van je enkelbandje. Het heeft echter wel te maken met de functionaliteit van je bandje. Kan je het bandje verstellen van strak naar losjes? Weet je precies jouw maat? Deze vragen kun je vaak oplossen met een sluitinkje die je op verschillende maten kan afstellen. Zo past jouw enkelbandje altijd op de manier zoals jij dat wilt! 

 

Stap 2. Kies het juiste bedeltje voor aan het enkelbandje 

Jouw enkelbandje maak je helemaal af met de juiste bedeltjes. Hang de bedeltjes aan je enkelbandje en je bandje geeft al heel snel meer sfeer. Op onze site bieden we verschillende bedeltjes aan. Denk aan een trendy slang, ankertjes, hartjes, kruisjes, poppetjes, noem het allemaal maar op! Er is oneindig veel keuze om jouw enkelbandje helemaal af te stylen, precies zoals jij het wilt. 

Met deze twee stappen heb je dus al een enkelbandje helemaal naar jouw wens gecreëerd. Je kiest het bandje wat je wilt gebruiken en de bedeltjes die er aan kunnen. In deze twee stappen kun je ook gemakkelijk een ketting of armband naar wens maken. In onze webshop vind je verschillende soorten bandjes en bedeltjes die jij kunt gebruiken.