Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

Zilveren sieraden schoonmaken met tandpasta

Zilveren sieraden schoonmaken met tandpasta

Zijn jouw zilveren sieraden een beetje zwart of glimmen ze niet zo erg als jij zou willen? Maak ze schoon met tandpasta! Wat? Met tandpasta horen we je zeggen. Ja! We leggen je uit waarom. Lees snel verder. 

 

Tandpasta in plaats van zilverpoets

Tandpasta zorgt ervoor dat de doffe aanslag op het zilveren sieraad verdwijnt. Een alternatief voor zilverpoets is dan ook tandpasta. Doe een beetje tandpasta op een tandenborstel en borstel hiermee voorzichtig (je wilt geen krassen op je zilveren sieraden) over het sieraad. Tandpasta zorgt ervoor dat de zwarte aanslag weggaat. Spoel hierna het sieraad schoon met koud water wrijf het zilver op met een droge doek. Hierna is jouw zilveren sieraad weer blinkend schoon! 

 

Tips om je zilveren schoon te maken

We hebben nog enkele tips voor je op een rij gezet als je met tandpasta jouw zilveren sieraad gaat schoonmaken. 

 

  • Gebruik bij het aanbrengen en schoonmaken van de sieraden een vochtige, zachte doek, papieren handdoekjes of een wattenstaafje. Gebruik geen harde doeken of andere middelen die het sieraad kunnen beschadigen. 
  • Wees extra voorzichtig rond edelstenen. Deze zijn soms erg zacht en kunnen gemakkelijk worden ingekrast door tandpasta.
  • Tandenborstels voor baby’s of jonge kinderen zijn vaak het zachts en daarom zeer geschikt om je zilveren sieraden schoon mee te maken. 
  • Laat de tandpasta ongeveer 2 tot 3 minuten zitten voor hardnekkige vlekken. Dit moet voldoende tijd zijn om hardnekkige vlekken uit de sieraden te halen. 
  • Laat het daarom niet te lang zitten of gebruik niet te veel tandpasta.
  • Gebruik in het bijzonder geen tandpasta op sterling zilver, hoogglans zilver of verzilverde sieraden. Deze items zijn erg kwetsbaar en kunnen gemakkelijk worden beschadigd door de tandpasta. 
  • Tandpasta wordt als veilig beschouwd voor satijn of mat zilver.
  • Kies een gewone, effen gekleurde tandpasta zonder bleekmiddelen. Alle toegevoegde middelen aan de tandenborstel kunnen schadelijk zijn voor je zilveren sieraden.
  • Bevochtig het zilver met wat water. Dit zal helpen de tandpasta zacht te maken en het gemakkelijker te verspreiden. Je kunt sieraden bevochtigen door het met wat water in een spuitfles te spuiten of door het in een kom met water te dopen. Werk niet boven een gootsteen; als je de sieraden laat vallen, kun je deze in de afvoer verliezen.
  • Spoel na het schoonmaken het sieraad om met lauwwarm water. 
  • Houd de tandpasta maximaal 15 minuten op het sieraad en spoel of veeg het daarna weg. 
  • Tandpasta is goed om jouw doffe zilveren sieraden weer helemaal blinkend te maken. Houd er echter rekening mee dat het jouw sieraden ook kan beschadigen. 

 

Met deze tips over hoe je het beste jouw zilveren sieraden schoon kunt maken, zullen jouw sieraden weer blinkend schoon worden! Lees ook onze andere artikelen om je gouden sieraden weer helemaal te laten blinken!