Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

Waterdichtheid

Bij alle horloges in onze winkel geven wij aan hoe waterbestendig de horloges zijn. Wij geven dit aan door middel van het 'ATM' van het betreffende horloge. ATM staat voor atmosfeer en is de eenheid voor 'druk'. Onder water neemt de druk elke tien meter met één atmosfeer toe. 
 
Horloges worden ingedeeld in 3, 5, 10 en 20 ATM. Je zou denken dat deze horloges dan respectievelijk 30, 50, 100 en 200 meter diep onder water kunnen zonder te beschadigen. Toch klopt dat niet helemaal. De omstandigheden waarbij deze waarden zijn berekend, zijn heel anders dan wanneer je bijvoorbeeld met het horloge gaat douchen of zwemmen.

Voorkom onnodige beschadiging van je nieuwe horloge en houd de volgende regels aan:
 
Bij 3 ATM is het horloge bestand tegen regen en opspattend water. Het horloge kun je beter afdoen wanneer je bijvoorbeeld gaat douchen.
Bij 5 ATM is het horloge wel bestand tegen 'onderdompeling'. Zwemmen met het horloge is ook mogelijk. 
Bij 10 ATM zou je met het horloge kunnen gaan snorkelen zonder al te diep te gaan. Recreatief duiken is met dit horloge af te raden.
Bij 20 ATM is het horloge bestand tegen recreatief duiken. Het is af te raden om dieper dan veertig meter onder water te duiken. Daarvoor zijn professionele duikhorloges beschikbaar.