Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

Seiko Astron | Tijd zonder grenzen

Seiko Astron | Tijd zonder grenzen

Man love their gadgets. Het is nu eenmaal zo. Wij vrouwen gaan shoppen voor de nieuwste trends in mode en sieraden en horloges. Een outfit is niet compleet als er een mooi sieraad of paar schoenen ontbreekt. Maar mannen, die houden van gadgets. Handige apparaatjes om het leven gemakkelijker te maken. De nieuwste full-HD LED televisie, liefst met 3D kijk mogelijkheid. Nu vindt ik dat zelf niet zo erg. Ok, ik ben een vrouw, maar ook ik houdt van snufjes.

Nieuwe technologie geïntroduceerd door Seiko

De technologie maakt continue veranderingen door. Het wordt uitgebreid getest, aangepast en verbeterd. En dat is maar goed ook. Horloges zijn een mooi voorbeeld van continue vernieuwende technologie. Het merk Seiko horloges is wereldwijd bekend om zijn betrouwbare, tijdloze en vooral verfijnde uurwerken. Hoge kwaliteit gecombineerd met vakmanschap. Ook haar technieken blijven bij de tijd. Zo heeft Seiko begin 2014 haar nieuwe Seiko Astron geïntroduceerd. Een GPS gestuurd horloge die energie put uit solar cellen. We hoeven niet meer te zoeken naar exact de juiste tijd wanneer we intercontinentaal reizen. Laat de Seiko Astron automatisch de juiste tijd aangeven of zet hem gelijk met een druk op de knop!

Seiko Astron GPS Solar horloge, geavanceerd & voor iedereen te bedienen

Op dit moment zijn er 6 Seiko Astron modellen te verkrijgen in Nederland. Mijn ultieme favorieten zijn de SAST007G en de SAST003G. De SAST007G is de nummer 1. Met zijn titanium kast en band en stoere donkere kleurstelling zou ik hem zelfs willen dragen. Deze Seiko Astron is alleen al bijzonder als je hem bekijkt. Wanneer je op de wijzerplaat kijkt lijkt er diepte in te zitten. De manier waarop de cijfer indicaties zijn geplaatst is uniek. Boven de wijzerplaat. Ze lijken bijna te zweven onder het glas. Trouwens dat glas is saffier. Saffier heeft de mooie eigenschap dat het krasvast is. De Astron is dus geen horloge om op je nachtkastje te laten liggen, maar om iedere dag te dragen.

De eigenschappen van de Seiko Astron GPS Solar

De solar technologie bestaat al geruime tijd. Micro solar cellen die onzichtbaar in de wijzerplaat zijn verwerkt. Seiko heeft een gepatenteerde en ultrazuinige micro-gps ontvanger ontwikkeld. Met deze gps ontvanger is de drager van het horloge in staat om 4 of meer satellieten te ontvangen. Hierdoor kan je razendsnel de tijd ontvangen van het continent waar je bent. Een Astron wordt gevoed door Solar cellen. Dit betekend niet alleen zon maar ook kunstmatig licht wordt omgezet naar energie. Daarnaast is de calender van dit horloge een Perpetual Calender. Tot het jaar 2100 worden data exact nauwkeurig weergegeven.

De nieuwe Seiko GPS Solar 2014 is daarnaast ook uitgevoerd met een chronograaf functie. Het horloge is ook eenvoudiger te bedienen. Het vernieuwde horloge is voorzien van een kroon die electronische toegang tot je uurwerk biedt. Laat ik het zo zeggen. Als je even met het horloge speelt is het als met een nieuwe telefoon. Je ontdekt met iedere druk op de knop een nieuwe functie. Eenvoudig, duidelijk en altijd op tijd.

In de App-store van Apple is er een App beschikbaar die je wegwijs maakt met dit schitterende Seiko horloge. Wanneer je kerstuitgaven al overschrijdend zijn is het een leuke manier om kennis te maken met dit staaltje techniek. Persoonlijk vindt ik dit horloge niet alleen mooi om zijn snufjes maar vooral ook het robuuste uiterlijk. Het titanium is ultralicht en sterk. Helaas is er nog geen dames model verkrijgbaar.

Ben jij trotse bezitter van een Seiko Astron GPS Solar horloge? Wat zijn jouw ervaringen in de techniek en gebruiksgemak? Ik ben heel benieuwd!

Gerelateerde berichten
  1. 25 jaar Quickjewels 25 jaar Quickjewels
  2. Seiko Astron | Exclusieve horloges Seiko Astron | Exclusieve horloges
  3. Horloges en Sieraden, het mooiste kerstcadeau! Horloges en Sieraden, het mooiste kerstcadeau!
  4. De Kunst van Tijd: Waarom zijn horloges zo verschillend geprijsd? De Kunst van Tijd: Waarom zijn horloges zo verschillend geprijsd?