Toggle Nav
Winkelwagen

★★★★★ (2248 beoordelingen)

SILK Jewellery, maak kennis met dit toffe merk!

SILK Jewellery, maak kennis met dit toffe merk!

SILK Jewellery For Playful Minds

Zilveren sieraden zijn er in overvloed. Maar soms kom ik merken tegen die me zo aanspreken dat ik mezelf het liefst helemaal vol hang met de complete collectie! SILK Jewellery is zo'n merk. For Playful Minds is hun slogan. Of ik daar volledig onder val, dat mogen mijn vrienden en familie bepalen. ;-) In ieder geval, ik wil jullie graag laten kennis maken met een fantastisch mooi handgemaakt sieraden merk. SILK Jewellery!

Wat is SILK Jewellery?

Opgericht in 2005 door twee mensen met een immense passie voor reizen en sieraden. SILK Jewellery is een zilver sieradenmerk die is geïnspireerd op de chemie die het Aziatische continent biedt. Daarnaast halen ze inspiratie uit de beachy-lifestyle van Californië tot Byron Bay in Australie.  De ontwerpen van de armbanden van SILK worden gemaakt in het ontwerp atelier hier in Nederland. De armbanden worden in  samenwerking met zilversmeden uit Azië gemaakt, in verschillende delen van het continent Azië. SILK Jewellery maakt haar sieraden van 925 zilver in combinatie met leer en katoen.

Een zilversmid is gemiddeld 3 tot 4 werkdagen bezig om 1 armband te maken. Het maken van de robuuste armbanden vereist vakmanschap en ervaring. Hierdoor zijn SILK sieraden zo uniek!

SILK Jewellery Fairtrade

Kennen jullie Floortje Dessing? De presentatrice op het gebied van reisprogramma's. Met veel passie laat ze ons de mooiste plekken van de wereld zien! Naast presentatrice heeft Floortje een onderneming. Nukuhiva genaamd. Op al haar reizen zag ze zoveel onrecht en armoede dat ze besloot in Nederland een fairtrade kledingwinkel op te zetten. Met 2 filialen in Utrecht en Amsterdam. In deze shops worden sinds de opening de sieraden van SILK Jewellery verkocht. Een deel van de opbrengst gaat direct naar Fairtrade projecten in Azië en Afrika.

De uitgebreide collectie van SILK Jewellery

In totaal zijn er 10 verschillende collectie van SILK Jewellery. Bestaande uit armbanden, colliers, hangers en ringen. De collectie is zo ontworpen dat mannen en vrouwen de sieraden kunnen dragen. De armbanden en ringen zijn in veel maten te krijgen. De armbanden zijn vrijwel altijd massief zilver, dit voel je in het gewicht. Zelf heb ik de armband Shiva. Een zware armband met een mooie grote baksluiting. Ik combineer mijn armband graag met een leren armbandje van Joy de la Luz.  Een stoere armband gecombineerd met een natuurproduct geeft contrast!

Ohja nog even dit, vergeet vaderdag niet! 21 Juni is het zover, vaderdag 2015. Zo'n SILK Jewellery armband wordt door veel papa's denk ik wel gewaardeerd ;-)

Ik wil graag de armbanden van SILK Jewellery zien 
Ik wil graag de ringen van SILK Jewellery zien
Ik wil graag de hele collectie van SILK Jewellery zien

Gerelateerde berichten
  1. Say hello to 'Buddha to Buddha Say hello to 'Buddha to Buddha
  2. SILK Jewellery - 10 YEAR ANNIVERSARY! SILK Jewellery - 10 YEAR ANNIVERSARY!